Home » Kulinaria » Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

W swoim mailach często prosicie o przepisy na dietetyczne dania wegetariańskie. Przyznaję, mamy ich na razie niewiele na blogu ale postaramy się to zmienić. Dziś specjalnie dla naszych wegetariańskich czytelników ale i dla całej reszty, pasztet z soczewicy. Bardzo prosty w przygotowaniu, pasujący do obiadu jako substytut mięsa lub jako dodatek do razowego pieczywa.

Pasztet z soczewicy

Czas przygotowania: 30 minut
Składniki 5 – 10 porcji

  • 200g czerwonej soczewicy
  • 500ml bulionu drobiowego
  • 50g nasion słonecznika
  • 50g płatków owsianych
  • 3 gałązki selera naciowego
  • 1 duża cebula
  • 2 średnie marchewki
  • 10 pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz ziołowy, sól
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • oliwa z oliwek
  • otręby

Przygotowanie

Czytaj dalej na Fitness-food.pl http://fitness-food.pl/2012/dietetyczny-pasztet-z-soczewicy/

Wartości odżywcze

Białko: 73g
Węglowodany: 156g
Tłuszcz: 52g
Kalorie: 1390 kcal

Pasztet z soczewicy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*